Betaald voetbal organisaties

totaal aanpak voor een top veld

“In topsport gelden geen excuses”

Het betaald voetbal is een wereld op zichzelf. De media, sponsoren en de miljoenen bezoekers en tv kijkers verwachten te worden entertaint op het hoogste niveau. Voor de spelers en technische staf is een goed veld van cruciaal belang om optimaal te presteren. Terwijl het management dit moet faciliteren binnen het beschikbare budget.

Dit brengt voor de groundsman van een stadionveld grote verantwoordelijkheden met zich mee. Om met de woorden van Erik ten Hag te spreken; “In topsport gelden geen excuses“.

GrasMeesters brengt alle disciplines voor het realiseren van een dergelijk top veld samen. Wij combineren onze praktische kennis met data uit veld inspecties en de feedback uit onze gesprekken met management, spelers en technische staf. Daarnaast volgen we nauw gezet de ontwikkelingen op het gebied van veldbeheer. Hierdoor kunnen we objectief advies geven dat duurzaam en relevant is.

In Nederland zijn wij het enige adviesbureau dat onafhankelijk zijn kennis en ervaring samenbrengt in een totaal aanpak voor veldbeheer op het hoogste niveau.

Een overzicht van onze mogelijkheden

de best mogelijke velden

Planvorming en aanleg

Door onze expertise kan GrasMeesters elk project vanaf ontwikkelingsfase tot en met aanleg volledige begeleiden. We zijn onafhankelijk in het adviseren van te gebruiken systemen en vinden altijd de best passende oplossing binnen het gestelde budget.

Hierin hebben we de absolute wil om het beste resultaat te behalen. Dit betekent dat we naast kwaliteitsverbetering op korte termijn, zeker ook streven naar de langdurige houdbaarheid van een veld in optimale condities.

Een goed veld is cruciaal in de voetballerij. GrasMeesters werkt met de groundsman, technische staf en managment nauw samen naar de perfecte mat voor het spel én de speler.

Complete veldrenovatie Go Ahead Eagles.

Binnen vier weken werd de eerste wedstrijd gespeeld door het Nederlands vrouwenelftal. “Een waanzinnige prestatie!” aldus Sarina Wiegman en Foppe de Haan.

“We zorgen ervoor dat er tijd en budget is voor waar het echt om draait; aandacht voor de perfecte grasmat.”

Begeleiding en toezicht

Het onderhoud op professioneel niveau is zoveel meer dan alleen het maaien van gras.

Communicatie, investeringsplannen, personeelsbeleid. Naast het dagelijkse grasonderhoud, komt er veel bij kijken voor een groundsman. GrasMeesters kan het management van een BVO en het grasteam ontzorgen met ondersteuning in deze taken.

In nauw overleg brengen we structuur aan in de diverse werkzaamheden, helpen een efficiëntere planning te maken en treden op als sparringspartner in het onderhoud van gras en bodem. Hierdoor blijft er tijd en budget over voor waar het echt om draait; aandacht voor de perfecte grasmat.

Data gestuurde analyses voor technische staf en groundsman

Het meest onderschatte onderdeel van een voetbalveld, is de relatie tussen de kwaliteit van de bodem en het gras in relatie tot de fysieke belasting van de spelers.

De spelers zijn van cruciaal belang in een BVO en vertegenwoordigen de grootste waarde. Door op een optimaal veld te spelen worden de kansen op blessures verkleint. Daarbij komen de juiste speelcondities de kwaliteit van de trainingen en het spel ten goede.

Met onze data leggen wij de verbinding tussen de voetbalspeler en het veldonderhoud. Op deze manier zijn wij de deskundige schakel tussen de technische staf en het groundsteam in het realiseren van een veld dat niet alleen goed oogt, maar vooral ook optimaal speelt.

Een gouden greep